JEDNAKE MOGUĆNOSTI SVIMA – ZA BOLJU BUDUĆNOST HRVATSKOG ZAGORJA

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi projekt Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog Zagorja. Glavni cilj projekta je povećati mogućnost za zapošljavanje nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva. Projekt je posebno usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe, uključujući nezaposlene osobe s invaliditetom i osobe koje u sustavu socijalne skrbi ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu.

Osim nezaposlenih osoba, projekt obuhvaća i ciljnu skupinu stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama. Tako je u sklopu ovoga projekta predviđena edukacija stručnjaka za pružanje usluga socijalnog mentorstva. 

Edukacija je koncipirana kao pet uzastopnih jednodnevnih radionica. Ukupan broj sudionika edukacije je 20, a poželjno je da sudionik koji se prijavi na edukaciju prisustvuje svih pet dana.

Termin održavanja edukacije: svaki dan u tjednu od 08. do 12. travnja, od 9:00 do 12:30 sati, u Zaboku u Zelenoj dvorani (Trg Dragutina Domjanića 6, 49210 Zabok).

Predavačice su gđa. Ksenija Rissi, profesorica pedagogije, specijalistica geštalt savjetoanja/socioterapije, voditeljica individualnog i grupnog savjetodavnog rada i savjetovališta Dom; te gđa. Ljiljana Krznar Bundov, diplomirana socijalna radnica, sveučilišna prvostupnica supervizije psihosocijalnog rada te licencirani supervizor.

Na edukaciju se mogu prijaviti osobe koje direktno rade s nezaposlenim osobama ili su s njima u kontaktu u savjetodavnom smislu; odnosno:

  • socijalni radnici i djelatnici centara za socijalnu skrb Krapinsko-zagorske županije,
  • djelatnici podružnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Krapinsko-zagorskoj županiji,
  • djelatnici gradova unutar Županije,
  • djelatnici Krapinsko-zagorske županije te
  • djelatnici lokalnih društava Crvenog križa.

Edukacija obuhvaća sljedeće: osnovne mentorstva i socijalnog mentorstva, socijalno mentorstvo kao vještina i kao usluga u lokalnoj zajednici, vještine potrebne za kvalitetno provođenje socijalnog mentorstva (provođenje motivacijskog intervjua, osnove savjetodavnog rada s odraslima, suradnja s lokalnom zajednicom), primjeri dobre prakse,…

Cilj edukacije je unaprijediti profesionalne vještine stručnjaka koje oni već svakodnevno koriste kako bi imali bolji uvid u probleme i potrebe ciljanih skupina i tako unaprijedili svoj rad odnosno kako bi u sklopu svojih redovnih djelatnosti povećali opseg i kvalitetu usluga koje pružaju.

 

U komunikaciji s Hrvatskom komorom socijalnih radnika dogovoreno je da će se ova edukacija socijalnim radnicima bodovati kao stručno usavršavanje. Svi drugi sudionici će po završetku dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

U prilogu dostavljamo tablicu za prijavu sudionika koju je potrebno popuniti  i dostaviti na ovu e-mail adresu: jednake.mogucnosti.svima@gmail.com do 20. ožujka 2019. godine.

NAPOMENA: Svaki sudionik ove edukacije prvoga dana edukacije (8. travnja 2019.) treba u Zelenu dvoranu doći u 8:00h i sa sobom donijeti IZJAVU POSLODAVCA/INSTITUCIJE DA OSOBA (sudionik) RADI S NEZAPOSLENIM OSOBAMA PRIPADNICIMA MARGINALIZIRANIH SKUPINA NA POVEĆANJU ZAPOŠLJIVOSTI I SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA i KOPIJU OSOBNE ISKAZNICE.

Druga dokumentacija i papirologija (obrazac privole za GDPR te obrazac 1 i obrazac 2 – projektna dokumentacija) popunjavati će se na početku edukacije.

Obrazac za prijavu sudjelovanja na edukaciji za socijalno mentorstvo


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107