1. BICIKLISTIČKA UTRKA “GF ROONDA STUBAKI”

U Stubičkim Toplicama u organizaciji TZO Stubičke Toplice i Općine Stubičke Toplice održala se 1. cestovna biciklistička utrka „Granfondo ROONDA Stubaki“. Cestovna utrka, kakve do sada nije bilo u Zagorju, ugostila je više od 240 vrhunskih biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Australije, Austrije, Crne Gore i Engleske.

Utrka je bila kružnog tipa, sa startom i ciljem u Stubičkim Toplicama, a prošla je kroz Donju i Gornju Stubicu, Poznanovec, Zlatar Bistricu, Zlatar, Mače, Novi Golubovec, Radoboj, Veliku Ves, Krapinske i Tuheljske Toplice te Veliko Trgovišće.

Pobjednik 1. GF ROONDA je Ivan Bratić iz BK Dinama sa vremenom od 2:24:58 te prosječnom brzinom od 38.49 km/h.

Pobjednica 1. GF ROONDA je najjača zagorska triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin sa vremenom od 2:38:28 te prosječnom brzinom od 35.21 km/h.

Utrku je osiguravalo preko 130 redara volontera iz redova MUP-a, članova lokalnih DVD-a, moto redara iz „MK Zagorski orlovi“, auto redara i sportskih entuzijasta iz Stubičkog kraja, cijelog Zagorja i Zagreba. Ceste su privremeno regulirane kako bi se biciklistima osigurao prolaz te da im se pruži maksimalna sigurnost u vožnji po prekrasnim zagorskim bregima. Navijački punktevi i podrška lokalnog stanovništva su davali vjetar u leđa svim natjecateljima, te im sudionici i organizatori na tome zahvaljuju. Mogli smo vidjeti navijače u svim mjestima diljem trase utrke, a istaknuli bi najmlađe navijače iz Zlatara s simpatičnim transparentom podrške.

Utrka na 100 km po zagorskim zavojima i bregima prošla je bez ijednog izgreda na zadovoljstvo svih sudionika, organizatora i volontera. Dapače, protekla je u prekrasnoj sportskoj atmosferi i začinjena je daleko poznatim zagorskim gostoprimstvom.

Organizatori zahvaljuju svim volonterima, DVD-ima, sponzorima te općini što je podržala jednu novu sportsku manifestaciju koja ima velikih mogućnosti postala najjača kontinentalna utrka. Utrka može zagorskom turizmu donijeti jako veliki efekt kroz razvoj outdoor turizma, proširenja sezone i pozicioniranje u regiji kao destinacija pogodna za biciklizam, ali i cikloturizam što ide u prilog održivosti turizma.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti