Turistička zajednica Grada Zlatara

Zagrebačka 3, 49520 Zlatar
Tel: 049/466-627
Mob: 091 4050 648
e-mail : info@tzgzlatar.hr
Referent: Patricija Šarkanj


Turistička zajednica Grada Zlatara osnovana je 2010.godine s ciljem razvoja turizma na zlatarskom području. Tek 2014.godine je profesionalizirana, pa njezino aktivno djelovanje možemo poistovjetiti s tom godinom. Cilj i zadatak Turističke zajednice je objediniti prirodne i društvene atraktivnosti zlatarskog kraja i ponuditi ih zainteresiranom turističkom tržištu, te na taj način pokrenuti ostale privredne grane područja koja su neposredno vezana za turizam i turistička kretanja (poljoprivreda, vinogradarstvo, stočarstvo).

Od društvenih atraktivnosti posebnu pažnju namjeravamo posvetiti crkvi Majke Božje Snježne u Belcu, Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru kao i događanjima na području grada od kojih posebno izdvajamo Dane kajkavskih riječi, Gljivarenje po zlatarskom kraju, Lastin uspon na Ivanšćicu kao i kulturna zbivanja u Sokolani.
Od prirodnih atraktivnosti posebna će se pažnja posvetiti razvoju planinarenja, nordijskog hodanja i biciklizma, za što nam idealne uvjete pružaju obronci planine Ivanšćice sa svojim starim gradovima i planinarskim domovima. U cilj razvoja te vrste turizma TZ Grada Zlatara je sredstvima dobivenim na natječajima HTZ namijenjenim za razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima organizirala tečajeve za biciklističke vodiče i vodiče nordijskog hodanja, trasirala staze i izvršila niz pripremnih radnji za razvoj takve vrste turizma.

Dokumenti

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107