AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA “ŽIVJETI ZDRAVO”

Pozivamo sve građane na događanja kojima će se obilježiti početak provedbe projektnih aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Gradu Zlataru. Iste se već održavaju diljem Hrvatske. Cilj ovog Programa je povećati svijest o rizičnim ponašanjima za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti i utjecati na jačanje pozitivnih odrednica zdravlja, spriječiti razvoj bolesti te unaprijediti i očuvati zdravlje osoba u Republici Hrvatskoj.

Programi i aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ usmjereni su poboljšanju zdravlja cijele populacije jer djelovanjem u lokalnoj zajednici nastoje informirati, educirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života. Pet komponenti ovog programa koje uključuju pojedine projekte su: Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto i Zdravlje i okoliš (projekt Volonteri u parku). Ciljana populacija Nacionalnog programa su: djeca i mladi, osobe srednje i starije dobi, općenito – osobe s povećanim bihevioralnim i biomedicinskim čimbenicima rizika.

Grad Zlatar sudjeluje u komponenti Zdravlje i okoliš, a iz koje će se nabaviti i dio sprava za dječje igralište u Parku hrvatske mladeži. Kao dio iste komponente u sklopu aktivnosti „Volonteri u parku“ u Parku hrvatske mladeži organizirat će se za djecu koja dođu u pratnji roditelja igre . Djeca će moći isprobati „Poligon za tjelesnu aktivnost“ ili se okušati u potrazi za skrivenim blagom iz prirode uz stručno vodstvo, kao i druge aktivnosti.

U nastavku Vam donosimo kalendar aktivnosti u Gradu Zlataru za 2019. godinu.

LETAK


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti