NAJAVA 50. DANA KAJKAVSKE RIJEČI

Danas je u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru održana konferencija na kojoj je najavljena 50. manifestacija Dani kajkavske riječi Zlatar. Manifestacija Dani kajkavske riječi već pola stoljeća čuva kajkavski jezik u riječi, pjesmi i slici i njeguje kajkavsko dječje stvaralaštvo. Ovogodišnji program trajat će od 20. do 29. rujna, a obilježit će ga tradicionalne priredbe i niz prigodnih sadržaja.

Konferenciji su prisustvovali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Gordana Valjak.

„Manifestacija je osmišljena u 10 dana popunjenih brojnim događanjima, od kulturnih, izložbi, predstavljanja knjiga, predstava, do zabavnog i sportskog dijela na trgu i terenima sportskim grada Zlatara. Vjerujem da će posjetitelji uživati u Zlataru, pa pozivam sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije, i šire, da dođu, uživaju u Danima kajkavske riječi i iz Zlatara ponesu lijepe dojmove“ – poručila je gradonačelnica.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti