ADVENT U ZLATARU I BELCU

U sklopu manifestacije „Zlatarska božićnica“, što ju organizira Pučko otvoreno učiliše dr. Jurja Žerjavića, u suradnji s udrugama, u subotu je u Belcu i Zlataru počelo prigodno obilježavanje adventa odnosno došašća.  Iz godine u godinu u Zlataru se obogaćuje  novim sadržajima. Tako je ove godine kod zlatarske župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije postavljen novi adventski vijenac, na kojemu je u subotu prvu adventsku svijeću zapalila gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, uz prigodan obred  župnika vlč. Dragutina Cerovečkog. Također ju je zapalila i na adventskom vijencu kod crkve Sv. Marije Snježne u Belcu, u nazočnosti brojnih Belčana.

Na zlatarskom Trgu slobode organiziran je bio i mali adventski sajam, uz sudjelovanje zlatarske župe, Srednje škole, Turističke zajednice, Zlatarskih mažoretkinja i Udruge žena Zlatar. Privukao je pozornost Zlatarščana koji su kupovali blagdanske ukrase, kušali domaće kolače, krijepili se kuhanim vinom ili punčom na štandu agilne Udruge žena, tako da se prohladno subotnje predvečerje nije osjećalo. Ljepoti ugođaja pridonio je i nastup učenika belečke osnovne škole i pjevačkog zbora mladih župe sv. Pavla apostola iz zagrebačkog predjela Retkovec, a zlatarsko središte bilo je osvijetljeno „zlatnim lampicama“ koje krase krošnje starih lipa. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti