AKCIJA “I TEBE SE TIČE” ZAPOČELA U ZLATARU

Akcija “I TEBE SE TIČE” nastala je u suradnji Krapinsko-zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK. Riječ je o akciji koja ima za cilj jačanje senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali i obiteljskog nasilja općenito te šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i podrške žrtvama nasilja u obitelji. Akcija je započela 25. studenog u Krapini, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Akcija “I TEBE SE TIČE” provest će se kroz narednih 15-ak mjeseci na području cijele Krapinsko-zagorske županije, u svim gradovima i općinama, na način da se 15 dana odvija u svakoj jedinici lokalne samouprave. Tako će se narednih 15 dana akcija provoditi i u Gradu Zlataru te su u tu svrhu postavljene table s porukama zlostavljanih žena na drvoredu u centru grada – od Galerije izvorne umjetnosti prema centru. Akcija je službeno započela danas, konferencijom za medije gdje su se prigodnim riječima obratili gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar i zamjenica župana gospođa Jasna Petek.

Pozivaju se građani da zastanu, pročitaju poruke zlostavljanih žena i promisle o odgovornosti svih nas kao društva da svim žrtvama pružimo podršku i potaknemo ih na prijavljivanje bilo kojeg oblika nasilja.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti