ANA KUDELIĆ – ZLATARSKA NAJČITATELJICA U 2022. GODINI

Zlatarska Osnovna škola Ante Kovačića u ponedjeljak, 13. veljače, bila je drugu godinu redom domaćin svečanosti dodjele Nagrada „Denis Vincek“ najčitateljima Krapinsko- zagorske županije u 2022. godini. Osnivatelj projekta je Knjižničarsko društvo KZŽ, a nagrada nosi ime knjižničara Denisa Vinceka iz Pregrade, koji je preminuo 2021. godine, a bio je zaposlen kao stručni suradnik u zlatarskoj OŠ. Svojim djelovanjem i aktivnostima trajno je zadužio školsko knjižničarstvo. Kandidate za dodjelu nagrade predložilo je 12 knjižnica KZŽ.  Zlatarščanka Ana Kudelić, koja je i predsjednica Udruge žena Zlatar, naša je najčitateljica s 130 posuđenih naslova u zlatarskoj Gradskoj knjižnici. Među nagrađenima je i Irena Petrovečki, profesorica engleskog jezika u zlatarskoj OŠ, a za dodjelu nagrade predložila ju je Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina  (130 naslova). U obrazloženju prijedloga piše:“Naša najčitateljica pruža pravi primjer prenošenja ljubavi prema čitanju na djecu, jer s njom u korak ide i sedmogodišnji sin, koji joj je brojem posuđenih slikovnica „za petama“.

Sudionike svečanosti pozdravili su župan KZŽ, Željko Kolar, i predsjednica Gradskoga vijeća Zlatar, Danijela Findak, koji su i uručivali nagrade, te prof. Marijan Posarić, ravnatelj zlatarske OŠ i Branka Tuđa Kanceljak,  predsjednica Knjižničarskoga društva KZŽ.  (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti