BAJKERI PROTIV NASILJA

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek u nedjelju, 19. svibnja, otvorila je neobično događanje nazvano „Izložba slika, poezije i starih motocikala“. Naime, u izložbenom prostoru viđene su  slike na zidovima, čula se originalna pjesnička riječ, zvuci gitare i harmonike, ljepota pjevanja domaće popevke, a bili su izloženi i stari i dobro očuvani motocikli iz „kolekcije“ njihova restauratora, Zlatarščanina Tomislava  Buntaka Cezija, koji je izložio šest svojih dvokotačnih ljubimaca, koji su privukli pozornost brojne publike.

Neobično događanje  organizirala je Udruga moto klub Wild Riders Goldtown Hrvatsko zagorje odnosno njihov agilni počasni član Željko Špehar. Osim što se prihvatio zahtjevnog organizacijskog posla, kao samouk slikar izložio je svoje likovne radove, a uz njegove,  galerijske zidove krase  i slike još dvojice bajkera – Darka Domišljanovića iz Konjščine i Vladimira Šikića iz Zagreba. K tome, Domišljanović je i pjesnik koji svoje stihove ispjevava kajkavštinom, ali i književnim standardom,  čije su stihove kazivali učenici zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića.

O izložbi detaljnije je govorio predsjednik Udruge, Tomislav Papež iz Martinščine.

Izložba ima svoju simboliku i poruku kojom želimo naglasiti kako bajkeri imaju nultu stopu tolerancije prema nasilju, te ovim vidom kulturnog i umjetničkog izražavanja želimo preventivno suzbiti negativne predrasude javnosti o populaciji  bajkera, samim time što su izlagatelji  bajkeri i motoristi – kazao je Papež.

Ljepoti događaja u Galeriji izvorne umjetnosti pridonijela su svojim nastupom dva mlada glazbenika, Zvonimir Bituh na gitari i Karlo Bukal na harmonici, te ženska pjevačka skupina glazbene sekcije Dora  zlatarskoga Kulturno

prosvjetnoga društva „Zlatarjeve“. Izložba je otvorena do 26. svibnja i može se svakodnevno razgledati od 18 do 20 sati. (Željko Slunjski )

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti