BLAGDAN ZA DJEČJI OSMIJEH

I ovo je subotnje popodne „Zlatarske božićnice“ prošlo u znaku najmlađih, kojima je na pozornici, u Parku hrvatske mladeži, bila namijenjena  predstava „Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz“ . Izvedba predstave zagrebačkog kazališta „Prijatelj“ o Djedu Mrazu koji u božićno vrijeme luta svijetom i uveseljava djecu pričama i darovima, pokazala se kao puni pogodak. Premda je hladno, a izvedba je na otvorenoj pozornici, privukla je pozornost brojnih mališana i njihovih roditelja. Dok su djeca aktivno sudjelovala razgovarajući  s Djedom Mrazom, odrasli su se krijepili čajem i kuhanim vino i razgledali štandove malog adventskog sajma. Kad je Djed Mraz s pozornice izgovorio kako mu se čini da u park ulazi sv. Nikola, svi su se okrenuli i potrčali mu u susret. Sv. Nikola smjestio se u svojoj kućici, u kojoj je primao najmlađe i darivao ih slatkišima.

U 17 sati kod belečke crkve sv. Marije Snježne upaljena je druga adventska svijeća, a sat poslije i u Zlataru, kod župne crkve.(Željko Slunjski)

                                     

 

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti