ČETIRI SUVREMENA HRVATSKA UMJETNIKA

Otvorenje izložbe nazvane  „Četiri suvremena hrvatska umjetnika“ u petak, 21. travnja , pobudilo je uistinu golemo zanimanje, tako da u Galeriji i nije za sve bilo mjesta! Riječ je o likovnom događaju u sklopu zlatarskih „Proljetnih dana kulture“, organiziranih u povodu Dana Grada Zlatara. Izložba je otvorena subotom i nedjeljom, od devet do jedanaest sati, a organizirana je pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.  Brojne okupljene pozdravili su brigadni general dr. Kornelije Brkić, savjetnik u Kabinetu ministra branitelja, izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije, član Županijske skupštine Stanko Majdak i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Izložena su djela trojice slikara i jednoga kipara. Akademski slikar Željko Kropf iz Zaboka i zlatarski kipar Darko Varga, predsjednik Likovne udruge „Zlatarska paleta“, dobro su znani Zlatarščanima, dok Ivan Andrašić iz Koprivnice i  Zoran Homen iz Križevaca  prvi puta izlažu u Zlataru. Njihovo stvaralaštvo predstavio je likovni kritičar Milan Bešlić. U prigodnom programu sudjelovale su sopranistica Klasja Modrušan i pijanistica Eva Kirchmayer Bilić iz Zagreba. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti