ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Kako se nastavna godina bliži kraju, iz zlatarske Srednje škole dolaze lijepe vijesti o uspjesima njihovih učenika. Uz već obznanjene, najnoviji je – treće mjesto na međunarodnom natjecanju projekta „Čitanjem do zvijezda“. Održano je u Čakovcu, uz sudjelovanje natjecatelja iz 19 srednjih škola iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske. Uspjeh zlatarskih srednjoškolaca tim je veći što su članovi tročlane natjecateljske skupine učenici triju usmjerenja Srednje škole. Klara Ferišak, iza koje je sjajan prevoditeljski uspjeh RU, učenica je opće gimnazije, Petra Čehulić je buduća upravna referentica, a maturant, Nikola Jajtić, je računalac. Njihova, s pravom ponosna i uspjehom zadovoljna ,mentorica je profesorica hrvatskoga jezika Martina Sviben.

-Spomenuti učenici prošle su školske godine bili državni prvaci i  opet su potvrdili da su među najanalitičnijim čitačima 988 stranica zadanih knjiga. Nismo se  natjecali u kategoriji Kreativni uradak, nego samo u Kvizu znanja. Tražila se detaljna faktografija, istraživačko čitanje s popunjavanjem podataka, bilo je mnogo kulturnih tema… Ponovila bih izgovorene riječi na otvorenju: “Djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle! i knjigama se zaista nikada ne istroši baterija“- kaže prof. Sviben.

Učenici su u Kvizu znanja odgovarali na pitanja iz triju zadanih knjiga za ovu školsku godinu: Nicola Yoon “I sunce je zvijezda”,  Katharine McGee “Tisućiti kat” i Edith Wharton “Doba nevinosti”.

Pokrovitelji projekta su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i  Knjižničarsko društvo Međimurske županije. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti