DAN GRADA ZA ZDRAVI GRAD

Pozivamo sve građane da se u petak, 26.04., pridruže Udruzi žena u Zlataru i Zavodu za javno zdravstvo na štandu na Trgu slobode u sklopu aktivnosti projekta “Živjeti zdravo”.

Udruga žena potruditi će se napraviti štand sa zdravim namirnicama, a Zavod će mjeriti krvni tlak i šećer uz podršku nutricionista Nenada Bratkovića iz Nutriklinike.

“Volonteri u parku” provode se u okviru Nacionalnog programa promicanja zdravlja “Živjeti zdravo”. Kroz komponentu Zdravlje i okoliš nastoji se pružiti najveća moguća razina podrške stanovnicima za provođenje zdravih stilova života kroz organizaciju okoline u kojoj živimo. „Volonteri u parku“, kao glavna aktivnost ove komponente, ima za cilj usvajanje zdravih stilova života, poticanje prosocijalnog ponašanja, socijalnu integraciju djece s teškoćama u razvoju, razvoj međugeneracijske solidarnosti te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem podrške obiteljima s djecom kroz strukturiranu organizaciju slobodnog vremena i organizirana međugeneracijska druženja na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i dječjim igralištima, želi se senzibilizirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti