DAN ŽENA-GRADONAČELNICA DAROVALA KARANFILE

Svake godine, 8. ožujka, obilježava se Međunarodni dan žena . Tog se dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskoga spola. Prvi Dan žena bio je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u. Obilježava se kao podsjetnik na prosvjed kojim su tekstilne radnice 8. ožujka 1857. u New Yorku zatražile bolje uvjete rada i veće plaće. Žene su nastavljale štrajkati – pod sloganom “Kruh i ruže”. Kruh je simbolizirao gospodarsku sigurnost, a ruže bolju kvalitetu života.
Tijekom povijesti njegovo je obilježavanje mijenjalo predznake i načine obilježavanja. Godine 1975. , koja je bila proglašena Međunarodnom godinom žena, UN su službeno počeli obilježavati Međunarodni dan žena. To je dan kada žene žele upozoriti i progovoriti o svojim pravima, neravnopravnom položaju s muškarcima i ulozi u društvu, a ove se godine taj dan obilježava pod sloganom “Izaberi izazov”.
Zlatarska gradonačelnica, Jasenka Auguštan Pentek, sugrađankama je darovala crvene karanfile, dijeleći ih na zlatarskim ulicama, u prodavaonicama, otvorenim terasama kafića, te u zlatarskoj ispostavi Doma zdravlja i zavoda za javno zdravstvo.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti