DESETLJEĆE FOLKLORNOG ANSAMBLA CVRGUDAN

Slavljeničkim  koncertom u školskoj sportskoj dvorani zlatarske OŠ „Ante Kovačića“ u petak , 17. svibnja, obilježena je vrijedna obljetnica – desetljeće djelovanja Dječjeg folklornog ansambla „Cvrgudan“. Malim slavljenicima jubilej  je čestitala zamjenica župana, Jasna Petek, i zamjenik zlatarske gradonačelnice Stanko Majdak.

Cvrgudani uljepšavaju lice naše škole – naglasio  je ravnatelj prof. Marijan Posarić, podsjećajući na brojna sudjelovanja malih folkloraša na priredbama ne samo u Zlataru. Uspješno djeluju pod vodstvom učiteljice Anite Petanjek Macan, kojoj je ravnatelj uručio zahvalnicu, a spomenuta učiteljica uspješno se potvrđuje i kao koreografkinja. Publika je pljeskom nagradila i nastup tamburaške skupine zlatarske osnovne škole, čiji je prvi voditelj 2011. godine bio Robert Mihovilić, a uspješno ga je naslijedio Matija Vučković.

Kao gosti nastupili su mali simpatični folkloraši KUD-a „Ljudevit Gaj“ iz Mača, koje se može pohvaliti sa čak pet sekcija. Dječjim igrama i pjesmama Hrvatskoga zagorja oduševili su gosti iz KUD-a Belec, kao i članovi dječjeg i omladinskog orkestra KPD-a „Zlatarjeve“, pod vodstvom Borisa Brežnjaka. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti