DIGITALNA NOĆ MUZEJA

Kao i prijašnjih 15 godina i ovogodišnja, 16. po redu Noć muzeja, održat će se posljednjega petka u mjesecu odnosno 29. siječnja. Kao što je vidljivo iz najava organizatora, Hrvatskoga muzejskoga društva,  neće biti onakva na kakvu smo navikli. Zbog epidemiološke situacije i katastrofalnoga potresa u dijelu Lijepe naše, posebice Sisačko-moslavačkoj županiji,  seli u online sferu odnosno bit će to digitalna Noć muzeja s temom  „Zadaće muzeja u uvjetima krize“.

Do petka, 22. siječnja, prijavilo se 180 muzeja i sličnih ustanova, sa svojim sadržajima – kaže Vlasta  Krklec , predsjednica Hrvatskog muzejskog društva koje je organizator tradicionalne muzejske manifestacije. Posjetitelji će moći putem digitalne platforme noć muzeja. hr virtualno pregledavati  sve što su muzealci pripremili. Iz Krapinsko-zagorske županije standardno će sudjelovati Muzeji Hrvatskoga zagorja , Muzej grada Pregrade, Pučko otvoreno učilište Krapina odnosno Galerija grada Krapine, novootvoreni muzej Radboa iz Radoboja, Gradska galerija Zabok i  Galerija izvorne umjetnosti Zlatar.

-Za zlatarsku Galeriju izvorne umjetnosti ova je godina važna, jer se navršava pola stoljeća njezina djelovanja. Obljetnica će biti obilježena u sklopu ovogodišnjih Dana kajkavske riječi. Kao i druge muzejske ustanove i galerije, pripremili smo prilog koji će biti dostupan  u digitalnoj Noći muzeja. Osim  toga u zlatarskoj Galeriji bit će  postavljena izložba s eksponatima iz fundusa, 21 slika i 9 skulptura, a moći će se razgledati od 18 do 21 sat – kaže v.d. ravnateljica Božena Slunjski.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti