DIPLOMSKI ISPIT PATRICIJE HITREC

Mlada zlatarska sopranistica, Patricija Hitrec, u četvrtak , 13. prosinca, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održala je solistički koncert. Organizator koncerta bila je Udruga „Miljenko Mlakar“. Bio je to ujedno i njezin diplomski ispit kojim je okončala svoj petogodišnji studij pjevanja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu redovne profesorice Vlatke Oršanić, inače rođene Zagorke u Zaboku, iza koje je europska 40 godišnja uspješna karijera. Osim Patricijine profesorice, u komisiji su bile i ugledna mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, pročelnica Odsjeka pjevanja na MA i dugogodišnja profesorica Snježana Bujanović Stanislav. Za glasovirom pratio ju je korepetitor Mario Čopor. Brojna publika s oduševljenjem je pratila Patricijin nastup i izvedbu vokalno zahtjevnoga programa, a na uspjehu čestitao joj je zamjenik gradonačelnika Stanko Majdak. Život i djelovanje nastavit će u njemačkom gradu Ulmu.

U zlatarskoj župnoj crkvi 21. prosinca nastupit će i zlatarska sopranistica Manda Sviben, uz pratnju na orguljama Jasmine Belošević. Program je u sklopu manifestacije „Zlatarska božićnica“. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti