DOGAĐAJ ZA UHO I OKO

U sklopu obilježavanja Dana Grada Zlatara četvrtak je protekao u znaku dva događaja – glazbenog i likovnog.  Župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u predvečernjim je satima odzvanjao sopran mlade operne pjevačice Valentine Mekovec iz Zagreba, koja je uz orguljsku pratnju Eve Kirchmayer Bilić izvela birani program sa skladbama  Händla, Bacha, Dvoraka, Verdija i dr. Obje umjetnice svojim su izvedbama zavrijedile pljesak zadovoljne publike. Bio je to koncert sjećanja na uglednu zlatarsku opernu umjetnicu Anku Horvat, koja je svojim djelovanjem obilježila prva dva desetljeća prošloga stoljeća u hrvatskoj vokalnoj reproduktivi. Organizaciju koncerta potakla  je Zlatarščanka prof. Željka Valenčak Potočki, autorica knjige o umjetnici iz pl. obitelji Pisačić.

Nakon koncerta u Galeriji izvorne umjetnosti gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek otvorila je izložbu grafika iz fundusa Galerije, koje su prvi put izložene javnosti, a čiji su autori Matija Skurjeni, Ivan Rabuzin, Branko Bahunek, Zlatko Prica, Josip Generalić, Antun Boris Švaljek i Neven Šimić, koji je i prisustvovao otvaranju izložbe, prisjećajući se svojega sudjelovanja na XIII. Saboru izvornih likovnih umjetnika u Zlataru 1992. godine. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti