DONACIJE PALIJATIVNOJ SKRBI NA PODRUČJU KZŽ

Pozivaju se svi građani, koju su u mogućnosti, da doniraju pomagala za potrebe palijativne skrbi na području KZŽ i opremanje posudionice pomagala koja se nalazi u njezinu sklopu. Usluge posudionice koriste svi pacijenti s područja cijele županije. Građani koji žele donirati neko od pomagala mogu se javiti na slijedeći kontakt:

Valent Balija, bacc.med.techn.
Koordinator za palijativnu skrb KZŽ
radno vrijeme: 7- 15h
telefon: 099 4760 320
e-mail: palijativa@dzkzz.hr

LETAK_palijativna_skrb

Palijativna skrb predstavlja pristup koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života bolesnika i njegove obitelji, kada su suočeni s problemima povezanim uz bolest koja ugrožava život.

Palijativni bolesnici nisu samo ljudi koji boluju od karcinoma, već i oni koji imaju kronične neurološke i kardiovaskularne bolesti. Obuhvaća razdoblje od postavljanja dijagnoze životno ugrožavajuće bolesti sve do razdoblja žalovanja nakon smrti bolesnika. Palijativna medicina ne odnosi se samo na starije bolesnike, već na oboljele od neizlječivih bolesti svih životnih dobi, od najmanje djece do najstarijih.
Palijativna skrb nastoji poboljšati kvalitetu života bolesnika i njegove obitelji. Nastoji ponuditi sustav podrške, kako bi se bolesnicima pomoglo živjeti aktivno u skladu s njihovim mogućnostima.

Ministrastvo zdravlja prepoznalo je potrebu uvođenja palijativne skrbi u sustav zdravstva Rebublike Hrvatske te je odobrilo rad Mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije koji je započeo s radom u travnju 2015. godine.

KAKO OSTVARITI PRAVA?
Služba za palijativnu skrb Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije usko surađuje sa liječnicima opće obiteljske medicine, na način da obiteljski liječnik stupa u kontakt sa palijativnim timom čiji onda članovi posjećuju oboljelog u njegovom domu.

USLUGE MOBILNOG PALIJATIVNOG TIMA

• KONZULTACIJE LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE
• RAD SA PALIJATIVNIM PACIJENTIMA
• RAD SA OBITELJI PALIJATIVNOG PACIJENTA
• GRUPA ZA POTPORU ZA OBOLJELE OD MALIGNIH BOLESTI I NJIHOVE OBITELJI (četvrtkom u 18 sati u ambulanti Marija Bistrica)
• POSUDIONICA POMAGALA

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107