Društvo NAŠA DJECA Grada Zlatar u posjeti gradonačelniku

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedana, i ove su godine predstavnici Društva Naša djeca, učenici zlatarske osnovne škole, posjetili gradonačelnika i njegovu zamjenicu. Kako su se sa sadašnjim gradonačelnikom Stankom Majdakom sreli prvi puta, na početku je uslijedilo kratko upoznavanje, a zatim konstruktivan razgovor.

1Djeca su pripremila nekoliko pitanja. Zanimalo ih je zašto u Gradu nema više sportskih događanja, da li postoji cilj povećanja i poboljšavanja zelenih površina, misli li se obnoviti Park hrvatske mladeži te da li će se u Zlataru otvoriti azil za domaće životinje. Dotaknuli su se teme o izgradnji nogostupa u Varaždinskoj ulici i izgradnji biciklističkih staza te su postavili pitanja vezano za projekte, kako oni kao djeca mogu pomoći u projektima i koji su projekti u planu u budućnosti. Djecu je zanimalo i što je gradonačelnika potaknulo da se kandidira za gradonačelnika, čita li knjige te što misli o planinarenju. Predložili su izgradnju fontane u centru Zlatara te obnovu Sokolane.

3Gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika vješto su i iscrpno odgovorili na sva postavljena pitanja. Gradonačelnik je objasnio kako se Grad, na žalost, nalazi u vrlo teškoj financijskoj situaciji, no kako vjeruje da će do kraja mandata uspjeti Gradu vratiti ponos i dostojanstvo. Istaknuo je kako mu je uistinu stalo do mladih i njihova obrazovanja te kako su im vrata Grada uvijek otvorena. „Ideje mladih uvijek su dobro došle“, njegove su riječi. Nadalje, osvrnuo se na učenje i čitanje što smatra vrlo važnim u životu.

Zamjenica gradonačelnika također je pozvala sve mlade da pišu svoje ideje kako bi ih mogli predati učiteljima ili dostaviti u Grad. Djeci je otkrila koji su to sve  projekti koji se provode ili će se provoditi u našem Gradu. Osvrnula se i na rad Zlatarske udruge mladih te predložila da razmisle o tome da postanu njezin član kako bi mogli utjecati na bolji život mladih u Zlataru.  

Predsjednica DND Svjetlana Mezak ovom prilikom osvrnula se na pitanje suradnje Grada s Društvom i organizaciju proslave povodom sv. Nikole te je iznijela problem prostora koji je potreban DND-u za dječje igralište. Gradonačelnik je pozdravio predložene ideje i suradnju te obećao da će se o tim temama još razgovarati kako bi se one uspjele kvalitetno riješiti.

4Nakon razgovora, uslijedilo je i razgledavanje gradske zgrade te Gradske vijećnice.

Odgovori

Dokumenti