DRŽAVNA PRVAKINJA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Kako se nastavna godina bliži kraju i kako su se potkraj travnja održavala državna natjecanja iz raznih predmeta, sve nas više vesele vijesti o uspjesima učenika zlatarske S rednje škole. Tako je Verena Dagmar Reister, učenica trećeg LT razreda, postala državnom prvakinjom na natjecanju iz njemačkog jezika. Održano je od 26. do 28. travnja u Sinju. Pod mentorstvom prof. Melani Brezak Verena je u konkurenciji 72 učenika iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, postigla 85 od mogućih 90 bodova.  Prvo mjesto dijeli s još dvije učenice  iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz  Makarska i Srednje škole Čakovec. Samo natjecanje bilo je zahtjevno. Sudionici su  testirani  u svim jezičnim vještinama – čitanju, slušanju, pisanju i govorenju. Sam ispit se sastojao od tri dijela. Učenici  su prvo pisali sastavak, a zatim su odmjerili snage u čitanju i slušanju s razumijevanjem, dok su u usmenom dijelu ispita morali pričati i razgovarati u paru o zadanoj temi.  Tim je vrjedniji uspjeh buduće tehničarke za logistiku i špediciju.

Istodobno u Vodicama je održana Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LIDRANO  za učenike srednjih škola i njihove mentore. Iz Krapinsko-zagorske županije  sudjelovale su dvije predstavnice. U kategoriji samostalnih novinarskih radova na državnu je razinu pozvana Lana Brčić, učenica 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Zlatar, pod mentorstvom nastavnika Krešimira Varge, a u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa odabrana je Nika Grabušić, učenica 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Oroslavje, pod mentorstvom nastavnice Jelene Tukač. Državno povjerenstvo za okruglim je stolom za samostalne novinarske radove  među 10 odabranih pohvalilo  komentar Lane Brčić „Žrtve u Dahmerovoj sjeni“ „za aktualan i zanimljiv odabir teme“. Lana je, inače, i urednica digitalnog školskog lista „ KAP“ (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti