DVADESET GODINA „PAJDAŠA“

U Gradskoj vijećnici Zlatara, istome mjestu na kojemu je prije 20 godina utemeljena zlatarska Udruga vinara i vinogradara „Pajdaš“, sinoć je svečanom sjednicom obilježen vrijedan jubilej. Članovima jedne od najaktivnijih vinarskih udruga u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja u mnogome pridonosi afirmaciji zagorskoga vinarstva i vinogradarstva, jubilej su čestitali zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak i Slavko Merkaš iz Sv. Križa Začretja, voditelj grupacije vinara i vinogradara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Krapinsko-zagorske županije.
Podsjećajući, Merkaš je spomenuo kako je prvi voditelj bio iz zlatarske udruge „Pajdaš“ i kako je zlatarska udruga, svojim kontinuiranim aktivnostima, u mnogome pridonijela drukčijoj vinarskoj percepciji regije. Organizacija kušanja vina i vinarijada također su zlatarske ideje i najvrjednija edukacija – naglasio je Merkaš.
O aktivnostima u dva protekla desetljeća govorio je Edo Orsag, predsjednik „Pajdaša“ od osnivanja, ne zaboravljajući dvoje zaslužnih stručnjaka, dr. Irenu Reicher i dr. Gerharda Schuberta, koji su od početka stručno pomagali zlatarskim vinarima i vinogradarima, kao što danas čine inženjeri Zdenko Ivanković i Jasminka Šaško, koji su prisustvovali svečanosti. Među gostima bili su predstavnici vinarskih udruga iz Zlatar Bistrice, Lobora i Donje Stubice. Udruga „Pajdaš“ ima 130 članova, prosječne starosti 57 godina, a 18 ih je u članstvu od početka osnivanja udruge. Osim Ede Orsaga, za primjeran rad udruge zaslužni su i dopredsjednik Danijel Benković i tajnica Katica Jug.

Tekst: Željko Slunjski

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odgovori

Dokumenti