GRAD ZLATAR UKLJUČIO SE U EKOLOŠKI PROJEKT „OD IZVORA DO MORA“

Grad Zlatar uključio se u projekt  “Od izvora do mora” drugu godinu za redom, a ideja je da se osim čišćenja grada dobiju i sadnice koje će doprinijeti zelenoj vizuri Grada. U akciju čišćenja gradskih ulica i Parka hrvatske mladeži uključila se vrtićka skupina „Vrapčići“ iz Dječjeg vrtića i jaslica Zlatarsko zlato, obrt za čuvanje djece „Malci“ te 7. razred Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar.

U središtu projekta, osim akcija čišćenja, je potpora sadnji drveća u hrvatskim gradovima i poticaj na nju radi smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama. Projekt se provodi u nekoliko faza, a započinje natječajem na koji se mogu prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj koji potom organiziraju akcije čišćenja na svojemu području. U drugoj fazi tri grada koja okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada nagrađuju se donacijom za sadnju drveća.

Projekt provode Coca-Cola u Hrvatskoj, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova u cilju podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenoga odlaganja ambalažnoga otpada.

Grad je na natječaj prijavio 20 sadnica stabala, u svrhu zamjene stabala koja su dotrajala i osušila se. Akcija čišćenja ujedno je i prilika svima da svojim angažmanom doprinesu svojoj zajednici, a najmlađima prilika za rano usvajanje temeljnih vrijednosti brige za svoju zajednicu i okruženje. 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti