GRADU ZLATARU DODIJELJENA SREBRNA PLAKETA

U subotu, 27.11.2021. nakon održane sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar organizirana je svečana dodjela priznanja za uspješno vođenje obrta obrtnicima i obrtima koji su 2019., 2020. i 2021. godine navršili 20, 25, 30, 35, 40 godina rada i Plakete obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije te priznanja i povelje Hrvatske obrtničke komore.

Gradu Zlataru dodijeljena je srebrna plaketa za 2020. godinu od strane Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Grad Zlatar je s ciljem očuvanja radnih mjesta i ublažavanja posljedica otežanog poslovanja naših poduzetnika uzrokovanih epidemijom koronavirusa raspisao Javni poziv za dodjelu pomoći u svrhu očuvanja poslovne aktivnosti zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom COVID – 19. Bespovratne potpore dodjeljivale su se za troškove najma i režija, troškove sirovina i materijala bitnih za rad, troškove knjigovodstvenih usluga te druge obrazloženo opravdane troškove za očuvanje poslovne aktivnosti, a ukupno je isplaćeno 159.000,00 kuna za 35 poslovna subjekta s područja Grada Zlatara.

Kao još jedna mjera pomoći, Grad Zlatar ukinuo je porez na potrošnju čime se željelo rasteretiti poduzetnike i pomoći im u vrijeme otežanog poslovanja prouzročenog pandemijom COVID – 19.

Također, obveznici plaćanja komunalne naknade na području Grada Zlatara bili su oslobođeni plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti za koje je sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio obustavljen rad i to:

– za mjesec ožujak 2020. godine u iznosu od 50% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade

– od travnja 2020. godine do opoziva naprijed navedenih odluka Stožera civilne zaštite RH, u iznosu od 100% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti