HODOČAŠĆE UMIROVLJENIKA MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ

Članovi zlatarske Udruge umirovljenika, u kojoj su organizirani umirovljenici s područja Grada Zlatara i susjednih općina Lobor i Mače, u četvrtak, 21. srpnja, hodočastili su Majci Božjoj Gorskoj, čime ovo hodočašće postaje tradicionalno, kao što je dogovoreno prošle godine. Organizirano je u povodu Janina, manifestacije kojom se u Loboru slavi zaštitnica, sv. Ana, kojoj je posvećena i loborska župna crkva.

Misno slavlje u svetištu na Gori predvodio je loborski župnik, vlč. Tomica Božiček. Kako je među prisutnima bila i Danica Culi iz Repna, župnik joj je čestitao imendan, kao i Ankicama kojima je idući tjedan slavljenički dan.

Premda su vrućine, u udrugu organizirani umirovljenici su neumorni. U utorak su išli putovima krčkih glagoljaša i Frankopana. Posjetili su Vrbnik nad morem, razgledali znamenitosti, među kojima i rodnu kuću zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića. Dakako, kušali i vrbničku žlahtinu. U Jurandvoru posjetili su crkvu sv. Lucije i upoznali se s važnošću Baščanske ploče za hrvatsku povijest i kulturu. Nije izostao ni posjet gradu Krku.

Već 2. kolovoza odlaze na hodočašće na Trsat i u Novi Vinodolski. Ovim aktivnostima ostvaruje se još jedna, druženje, toliko važno ljudima starije životne dobi. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti