HUMANITARNA AKCIJA

Grad Zlatar pokreće humanitarnu akciju „Velikim srcem za topli dom“ u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za obnovu i opremanje kuće obitelji Bolšec iz Zlatara.

Humanitarnu akciju podržavaju i uključuju se kao aktivni sudionici iste Krapinsko-zagorska županija, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, Sestre milosrdnice i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije s vlč. Dragutinom Cerovečkim.

 

Novčana sredstva prikupljati će se na poseban žiroračun otvoren u svrhu provođenja humanitarne akcije – IBAN: HR3623900011500170862, otvoren kod HPB d.d.

Grad Zlatar će javno objavljivati iznos prikupljenih sredstava i način njihova trošenja. Za donacije drugih stvari poput građevinskog materijala, sanitarija i sličnog, pozivamo zainteresirane da se jave u Jedinstveni upravni odjel Grada Zlatara.

U slučaju da nakon okončanja humanitarne akcije ostanu neutrošena sredstva, ista će se raspodijeliti za socijalno ugrožene stanovnike i obitelji s područja Grada Zlatara, sukladno odluci gradonačelnice.

Zakonito i pravilno obavljanje poslova provedbe akcije osigurava gradonačelnica Grada Zlatara.

Dokumenti

Stanje računa s 23.02.2022. iznosi:

306.156,99 kn

Prikupljena sredstva kod Župe Uznesenja BDM:

18.000,00 kn

Prikupljeni materijal:

  • Zahvaljujući Požgaj grupi i izvršnom direktoru Nikoli Požgaju donirana je kuća za obitelj približne vrijednosti 400.000,00 kuna plus PDV.
  • Keramičarski radovi
  • Privremeno korištenje kuće za vrijeme radova s plaćenim režijama
  • Izrada projekta kuće
  • Stolarija za kuću