ISPLATA “ENERGETSKOG DODATKA” UMIROVLJENICIMA

Odlukom Vlade RH o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata uređena je isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj u obveznom mirovinskom osiguranju koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Prethodno spomenuti korisnici kojima se uz mirovinu ostvarenu u RH isplaćuje i mirovina iz inozemstva pravo na isplatu jednokratnog novčanog primanja mogu ostvariti pod sljedećim uvjetima:

  1. da im ukupno mirovinsko primanje u RH i inozemstvu, isplaćeno za 03/2022, ne prelazi neto iznos 4.000,00 kuna,
  2. da HZMO-u dostave dokaz o iznosu mirovine koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja za 03/2022 (potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za 03/2022. ili potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za 03/2022 u neto iznosu).

Korisnici koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, također trebaju na tiskanici za dostavu podataka o visini mirovine označiti polje – Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu te tiskanicu potpisati i dostaviti HZMO.

Dokazi se HZMO-u dostavljaju od 01.04.2022. do 30.06.2022. i to područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO prema mjestu prebivališta, poštom ili osobno, korištenjem priložene tiskanice ili putem online obrasca (dostupan na web stranici od 01.04.).

Korisnici hrvatske mirovine ne moraju dostavljati dokaze o visini mirovine te će im se naknada isplatiti najkasnije u 05/2022, a korisnicima hrvatske i inozemne mirovine najkasnije u 07/2022.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti