IVICA HANŽEK I DALJE „PRVI PLANINAR“

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Oštrc“ Zlatar bit će predsjednik ove udruge i u idućem četverogodišnjem  mandatnom razdoblju. Tako su jednoglasno odlučili sudionici izborne sjednice, održane 5. lipnja, u planinarskoj kući na Majeru. Dopredsjednik je planinarski doajen  Marijan Čorić. a tajnica Branka Štahan. Govoreći o dosadašnjim aktivnostima Hanžek je spomenuo kako se tijekom 2021. godine planinarilo po Gorskom kotaru, Kalniku, Velebitu,    po starim gradovima Ivanščice, organiziran je noćni uspon na Ivanščicu i  hodočastilo se u Mariju Bistricu. Organizirani su planinarski

pohodi na Karavanke, Kamniško- Savinjske i  Julijske alpe, a visokogorska  sekcija Društva petodnevnim pohodom po masivu Monta Rosa osvojila je najviši vrh Švicarske  Dufoursptize.

Zlatarski planinari i dalje će dio aktivnosti ostvarivati  na uređenju planinarske kuće na Majeru i okolice. Tako je prošle godine uređeno dječje igralište sa ljuljačkom i toboganom, a  na prijedlog člana, Jurice Petrića, koji je sve organizirao i financijski potpomogao , postavljeno  je raspelo na livadi Majer. Produbljeno je i očišćeno jezerce kod izvora i puštene su ribe, postavljen je  most i ograda, a na Oštrcgradu s jarbola se vijori hrvatska zastava.  

U sklopu projekta „Po starim gradovima Ivanščice“, sredstvima dodijeljenim   iz Javnog natječaja za financiranje udruga na području Grada Zlatara, izrađen je  dnevnik Planinarski put „Po starim gradovima Ivanščice“ , te su  izrađeni i postavljeni  putokazi planinarskog puta. U planu je  nabava novog inventera (pretvarača) za solarno napajanje električnom energijom i obnova postojeće fasade na planinarskoj kući. ( Željko Slunjski )


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti