IZLOŽBA IZIDORA ŽIGE POPIJAČA

GRUDA RODNE ZEMLJE

Samostalna izložba skulptura Izidora Žige Popijača iz Risvice kraj Kumrovca, rađenih u glini i drvu, pobudila je veliko zanimanje publike, tako da je Galerija izvorne umjetnosti 22. rujna bila pretijesna za sve koji su htjeli prisustvovati ovom likovnom događaju. Afirmirani izvorni umjetnik u Zlataru je samostalno izlagao 1995. godine, kao sudionik ondašnjih Sabora izvornih umjetnika, kada je i nagrađen Zlatnom paletom Zlatara. U prigodnom programu sudjelovala je mlada umjetnica Nika Kovačić (gitara) iz Marije Bistrice, a glumac Denis Bosak kazivao je kajkavske stihove zlatarske pjesnikinje Dragice Reinholz. Glazbenu točku izveo je i umjetnikov sin Petar, koji je diplomirao kiparstvo  i doktorirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Bila je to prva priredba ovogodišnjih Dana kajkavske riječi, o čijem je sadržaju govorila zlatarska gradonačelnica, Jasenka Auguštan Pentek, a izložbu je otvorio Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti