IZLOŽBA PORTRETA IVANA TUĐE

Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, u petak, 25. svibnja, u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti otvorila je samostalnu izložbu slika Ivana Tuđe.

Otvaranju su prisustvovali, uz autora i publiku, gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan Pentek, i njezin zamjenik Stanko Majdak. Nazočne je pozdravila v.d. ravnateljica Galerije, Božena Slunjski.

Premda je diplomirao nastavnički smjer na odjelu kiparstva zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, Tuđa dvadesetak godina slika i portrete. U novije vrijeme ulja na platnu, koja je izložio i na ovoj izložbi. Prikazuje sebi bliske ljude, članove obitelji, poznanike, a pozornost su privukli portreti saborskoga zastupnika Siniše Hajdaša Dončića, župana Željka Kolara i zlatarske gradonačelnice Jasenke Auguštan Pentek, čiji su se portreti našli u likovnom društvu s – Mona Lisom i Marilyn Monroe!

Prikaz o autorovu stvaralaštvu iz pera Tee Tuđe pročitao je Darko Varga, član Galerijskog odbora. U prigodnom programu sudjelovala je ženska vokalna skupina DORA , uz pjesnički nastup Nikole Kristića.

Izložba je otvorena do 25. lipnja, a može se razgledati subotom i nedjeljom od 9,00 do 11,00, a drugih dana po prethodnom dogovoru.

Odgovori

Dokumenti