IZLOŽBA SLIKA STJEPANA LATINA

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u petak, 19. listopada, u 19 sati bit će otvorena samostalna  izložba slika Stjepana Latina. Slikar je zlatarskoga kraja,   rođen  6.1.1945. godine u selu Šipki. Završio je Višu školu za cestovni promet u Zagrebu. Egzistenciju je osiguravao kao vozač, od autobusa u Croatiatransu Zlatar  do međunarodnog prijevoza, gdje je i umirovljen.

Dugogodišnji je član Zlatarske palete u sklopu čije aktivnosti redovito izlaže. Na ovoj izložbi pokazuje svoju najrecentniju fazu, proces koji počinje prije otprilike četiri godine kada sustavno preslikava stare radove dolazeći do jednoličnih apstraktnih površina koje prekrivaju čitav format informelističkom puninom naslikanog. To su skoro pa monokromna platna koja, sada na drukčiji  način, nijemo, vrište istu onu zbijenost i hermetičnost vlastite simbolike.

Iako su počeli kao svojevrsno negiranje dotadašnjeg narativa zapravo se radi o brutalnom pročišćavanju jer nakon te prvotne dekonstrukcije on preuzima princip preostao od preslikavanja i sad kao novi pristup slici stvara ovu seriju velikih formata nove poetike. Izložba će biti otvorena do 19. studenoga.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″]


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti