JAVNA RASPRAVA O NACRTU PLANA RAZVOJA ŠIROKOPOJASNE INFRASTRUKTURE

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Zlatar, te Općine Budinščina, Hrašćina i Konjščina.

PRŠI predstavlja plan razvoja pristupne širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Access – NGA) u područjima u kojima ne postoji dostatni komercijalni interes za ulaganja od strane operatora i pružatelja usluga na tržištu (većinom u ruralnim i suburbanim područjima), čime je opravdano izgradnju širokopojasne infrastrukture sufinancirati javnim sredstvima, odnosno sredstvima državnih potpora. Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom će se osigurati pokrivanje brzim (30-100 Mbit/s) i ultrabrzim širokopojasnim pristupom (više od 100 Mbit/s) čime će se osigurati infrastrukturni preduvjeti za održivi, dugoročni društveni i gospodarski razvitak na projektnom području. Ovaj projekt obuhvaća četiri jedinice lokalne samouprave i to Grad Zlatar, te Općine Budinščina, Hrašćina i Konjščina.

Javnu raspravu provodi Nositelj projekta Grad Zlatar u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Nositelj projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a (Poglavlje 2.5), pokreće javnu raspravu Projekta:

Datum otvaranja rasprave: 22.3.2019.

Datum zatvaranja rasprave: 5.4.2019.

Pozivaju se sve zainteresirane strane da dostave komentare na predloženi nacrt PRŠI-ja slanjem popunjenog obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi (u PDF formatu) na adresu elektroničke pošte prsi.zlatar@corellia.com.hr ili poštom na adresu Grad Zlatar, Park hrvatske mladeži 2, 49250 Zlatar (sa naznakom: JAVNA RASPRAVA – PRŠI Zlatar) zaključno do 5.4.2019. u 15 sati.

Poveznica na Obavijest o pokretanju javne rasprave za PRŠI Zlatar: Obavijest o pokretanju javne rasprave za PRŠI Zlatar

Poveznica na Nacrt PRŠI: Nacrt PRŠI – projektno područje Zlatar v7.0

Izmjene nacrta PRŠI u odnosu na prethodnu javnu raspravu: Izmjene nacrta PRŠI u odnosu na prethodnu javnu raspravu

Poveznica na Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi: Obrazac za javnu raspravu PRŠI Zlatar

Poveznica na Upitnik za operatore: Upitnik za operatore – PRŠI Zlatar v.7.0

Poveznica na Prijedlog Ugovora o izgradnji: Prijedlog Ugovora o izgradnji – Zlatar v.7.0

Izvješće o provedenom postupku javne rasprave o Nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na projektnom području Zlatar

Nakon završetka javne rasprave svi komentari bit će javno dostupni na internetskim stranicama Grada Zlatara.

Grad Zlatar ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta Grada Zlatara i za njih je odgovoran autor.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Odgovori

Dokumenti