JAVNO SAVJETOVANJE – NACRT PLANA RAZVOJA ŠIROKOPOJASNE INFRASTRUKTURE U PROJEKTNOM PODRUČJU ZLATAR

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) u projektnom području Zlatar.

PRŠI predstavlja plan razvoja pristupne širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Access – NGA) u područjima u kojima ne postoji dostatni komercijalni interes za ulaganja od strane operatora i pružatelja usluga na tržištu (većinom u ruralnim i suburbanim područjima), čime je opravdano izgradnju širokopojasne infrastrukture sufinancirati javnim sredstvima, odnosno sredstvima državnih potpora. Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom će se osigurati pokrivanje brzim (30-100 Mbit/s) i ultrabrzim širokopojasnim pristupom (više od 100 Mbit/s) čime će se osigurati infrastrukturni preduvjeti za održivi, dugoročni društveni i gospodarski razvitak na projektnom području. Ovaj projekt obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave: Grad Zlatar, te Općine Budinščina, Hrašćina i Konjščina.

Javnu raspravu provodi Nositelj projekta Grad Zlatar u svrhu pribavljanja mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Nositelj projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a (Poglavlje 2.5), pokreće javnu raspravu Projekta:

Datum otvaranja rasprave: 31.3.2022.

Datum zatvaranja rasprave: 13.5.2022.

Pozivaju se sve zainteresirane strane da dostave komentare na predloženi nacrt PRŠI-ja slanjem popunjenog obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi na adresu elektroničke pošte prsi.zlatar@corellia.com.hr ili poštom na adresu Grad Zlatar, Park hrvatske mladeži 2, 49250 Zlatar(sa naznakom: JAVNA RASPRAVA – PRŠI Zlatar) zaključno do petka 13.5.2022. u 15 sati.

Poveznica na obavijest o pokretanju javne rasprave za PRŠI Zlatar: Obavijest o pokretanju javne rasprave

Poveznica na Nacrt PRŠI: Nacrt PRSI projektno podrucje Zlatar v8.8_pdf

Poveznica na Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi: Obrazac za javnu raspravu PRSI Zlatar

Poveznica na Upitnik za operatore: Upitnik za operatore PRSI PP Zlatar v.9.0

Nakon završetka javne rasprave svi komentari bit će javno dostupni na mrežnim stranicama Grada Zlatara.

Grad Zlatar ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta Grada Zlatara i za njih je odgovoran autor.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zlatar/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107