KINČ U NARODNIM OBIČAJIMA

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u petak, 22. studenoga, u 18 sati, bit će otvorena zanimljiva izložba. Autorica, Božica Lacković iz Oroslavja, nazvala ju je „Kinč u narodnim običajima“. Ova samouka umjetnica, rođena 1958. u Andraševcu, do sada je sudjelovala na niz izložbi. Na zlatarskoj , osim cvijeća od krep papira, izlaže i dio, danas već zaboravljene, baštine zavičaja, tako da se nazivu može dodati i „mala etno izložba“. Osim toga, ime Božice Lacković, kojoj je kreativni rad prepoznatljivost, sudjeluje i na manifestaciji „Babičini kolači“. Prošle godine njezin je kolač dobio laskavu titulu „izvorno zagorsko“. Izvorno zagorsko moći će se kušati i na svečanosti otvaranja zlatarske izložbe. Božica i njezin zavičaj u cijelosti su povezani, odnosno, kako sama kaže, „nit ja idem iz svog kraja, niti on iz mene“.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Oroslavja i tamošnjega DVD-a, a otvorena je do 13. prosinca. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti