LIKOVNA IZLOŽBA ČLANOVA UDRUGE MILJENKO MLAKAR

U petak, 23. studenoga 2018. godine s početkom u 18:00 sati u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar održat će se otvorenje izložbe na kojoj će svoja likovna djela izlagati članovi Udruge „Miljenko Mlakar“.

Izlažu: Viktor Hitrec (Lovrečan), Ana-Marija Smoljanec (Križevci), Božica Margetić (Zlatar Bistrica), Nevenka Martin (München), Alen Matijašević (Zagreb), Neven Krušelj, Božena Slunjski i Žarko Piljak (Zlatar).

Izložba će biti otvorena do 17. prosinca, a moći će se razgledati subotom i nedjeljom od 9:00 do 11:oo sati.

 

 

Udruga „Miljenko Mlakar“ Zlatar – NE SAMO LIKOVNO – IZLOŽBENA AKTIVNOST

Udruga „Miljenko Mlakar“ utemeljena je u Zlataru, 2010. godine, sa svrhom njegovanja uspomene na omiljena zlatarskoga likovnog pedagoga i slikara Miljenka Mlakara, koji je generacijama ovdašnjih osnovaca usađivao ljubav prema lijepome, posebice likovnoj kulturi. U spomen na utemeljitelja likovne izložbe „Čovjek čovjeku“, što je najstarija priredba tradicionalne manifestacije Dani kajkavske riječi, Udruga je, uz pomoć umjetnikove obitelji,  2010. organizirala u GIU retrospektivnu izložbu Mlakarovih slika i crteža.

U proteklim godinama organizirano je 12 samostalnih i skupnih izložbi u zlatarskome galerijskom  prostoru. No, zadaća Udruge nije samo likovno-izložbena aktivnost i njegovanje likovnoga izražaja na principu slobodnoga likovnog stvaranja i okupljanje stvaratelja raznih generacija koji se žele baviti (ili se bave) likovnim stvaranjem i razvitkom likovne kulture, nego čuvati povijesne i kulturne vrijednosti zlatarskoga kraja i Krapinsko-zagorske županije.

Stoga valja spomenuti i glazbene sadržaje te niz književnih priredbi (od promocija knjiga do susreta s književnicima), koje Udruga ostvaruje u nadasve dobroj suradnji sa zlatarskom Gradskom knjižnicom. Dobra posjećenost poticaj je za nastavak takve aktivnosti! Dakako, vrijedna je  i potpora Grada Zlatara uspješnom djelovanju  Udruge „Miljenko Mlakar“. Na ovoj izložbi svojim se radovima, i stvaralačkim dosezima, predstavljaju članovi Udruge. (Božena Slunjski)

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti