LINDGREEN OTVARA LIKOVNU SEZONU

Novu sezonu u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u petak, 1. rujna, izložbom svojih 25 akvarela otvorit će akademski slikar Ronald Lindgreen. Njegovo ime nije nepoznato zlatarskoj publici, jer u ovdašnjoj Galeriji izlagao je 2018. godine. Umjetnik je zanimljiva životopisa. Rođen je 1975. godine u Celju (Slovenija). Dio djetinjstva proveo je u Zagrebu, a odrastao je u Den Haagu. Nizozemskog je i hrvatskoga podrijetla ( otac je Nizozemac, a majka Hrvatica iz Đurđevca). Vizualnu umjetnost diplomirao je 2001. godine  na Akademiji Willem de Kooning u Rotterdamu. Od tada djeluje kao samostalni umjetnik. Radi slike, kolaže, video radove i instalacije. Od 2000. godine izlaže u Engleskoj, Belgiji i Nizozemskoj, te u Francuskoj i Hrvatskoj u kojoj trenutno živi ( Novaki,okolica Vrbovca ,kamo je preselio iz Krapinskih Toplica). 

Impresioniran zagorskim krajobrazima slika pejzaže tehnikom akvarela, ali pri tome zaobilazi likovno izražavanje klasičnih slikara akvarelista, tražeći mogućnost izražavanja sebi svojstvenom tehnikom .  Njegovo je slikarstvo avangardno , kojim osvaja pozornost gledatelja uvodeći ga u proces razmišljanja.  Otvorenje izložbe, koja je dio programa Zlatarskoga ljeta, je u 17 sati. U prigodnom programu sudjeluje Ženska vokalna skupina DORA  uz sudjelovanje glazbene sekcije pod vodstvom Borisa Brežnjaka (Željko Slunjski).


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti