“MALCI” ZA NAJMLAĐE

U zlatarskoj Ulici kralja Petra Krešimira IV., u poslovnom prostoru  nasuprot Dječjeg vrtića i jaslica „Uzdanica“, gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek u nedjelju je otvorila čuvaonicu, igraonicu i rođendaonicu „MalcI“. Riječ je o obrtu za čuvanje djece Anite Habazin. Zakon o dadiljama dopušta čuvanje i skrb o najviše dvanaestero djece, a toliko ih je i upisano.

Otvarajući igraonicu „Malec“ zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek naglasila je kako je to  pomoć i zlatarskom dječjem vrtiću, čiji je kapacitet premalen, pa je dosta djece na listi čekanja. Spomenula je i aktivnosti o projektu proširenja dječjeg vrtića i jaslica „Uzdanica“. Na dnevnoj skrbi u novootvorenome prostoru namijenjenom  čuvanju djece četvero je djece iz Lobora, jedno iz Bedekovčine i sedam iz Zlatara. Ekonomska je cijena 1800 kuna, s time da općina Bedekovčina sufinancira 50 posto kao pomoć roditeljima, kao što će, prema riječima gradonačelnice Auguštan-Pentek, sufinancirati i Grad Zlatar. Općina Lobor za prvo dijete sufinancira 55 posto, za drugo 70 posto, a za svako sljedeće cjelokupan iznos. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti