MARTINJE PRI PLANINARSKOJ KUĆI BELECGRAD

Martinje ili blagdan svetoga Martina je dan koji se 11. studenoga slavi diljem srednje Europe ,u skladu s tradicijom i mnogim običajima. U našim krajevima na dan sv. Martina  njeguje se  tradicionalni pučki običaj simboličkog prevođenja mošta u mlado vino, a u mjestima u kojima je sveti Martin zaštitnik priređuju se  tradicionalne glazbene i folklorne zabave. Na proslavama najčešće se pripremaju martinjska guska i mlinci.

Belečki planinari  proslavili su Martinje već u nedjelju, u organizaciji tamošnjega HPD-a Belecgrad. Osamdesetak sudionika okupilo se kod belečke župne crkve Marije Snježne i oko 10 sati pješke krenulo prema planinarskoj kući podno gradine Belec grad. Među sudionicima su bili članovi planinarskih društava  iz Svete Nedjelje,  Zagreba, Varaždina, Zlatara, Konjščine i Budinščine, te nekoliko članova  iz Udruge osoba s invaliditetom  Krapinsko – zagorske županije. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti