MILJENKO PERETIN NAJČITATELJ ZLATARA

Zlatarska Osnovna škola Ante Kovačića u ponedjeljak je bila domaćin četvrte dodjele Nagrada „Denis Vincek“ najčitateljima Krapinsko-zagorske županije. Nagradu, na prijedlog knjižnica gradova i općina, dodjeljuje Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije. Dodjeljuje se jednom godišnje jednome članu knjižnica, a koji svojim primjerom  promiču knjige i čitanje. Kao što je naglašeno na svečanosti dodjele, nagrada je imenovana u spomen   na prerano preminulog, istaknutog , cijenjenog i voljenog knjižničara Denisa Vinceka iz Pregrade koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag radeći kao knjižničar u zlatarskoj OŠ.  Dodjeli je, među ostalim,  prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Jasenka Pleško, a svim sudionicima dobrodošlicu je poželio ravnatelj OŠ Ante Kovačića, prof. Marijan Posarić.

Najčitateljem Gradske knjižnice Zlatar za proteklu kalendarsku godinu izabran je Miljenko Peretin,nedavno umirovljen ekonomista po obrazovanju. Kako je naglašeno, čita isključivo hrvatske autore, 30 do 40 naslova godišnje. Svečanoj atmosferi pridonio je nastup triju učenica šestoga razreda zlatarske OŠ, Julije Šake na violini, Leona Vujica svirala je klarinet, a Elena Šrajbek violončelo, inače polaznice Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Nagrađeno je i dvoje najmlađih čitatelja. To su Dora Drašković , učenica drugog razreda OŠ Ljudevita Gaja iz Krapine i devetogodišnji  Lukas Čulig iz Oroslavja. (Željko Slunjski )


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti