NA PODRUČJU GRADA ZLATARA TE OPĆINA BUDINŠČINA, HRAŠČINA I KONJŠČINA GRADIT ĆE SE INFRASTRUKTURA BRZOG ŠIROKOPOJASNOG PRISTUPA INTERNETU

Na području Grada Zlatara, te općina Budinščina, Hrašćina i Konjščina do sredine 2026. godine trebala bi biti izgrađena infrastruktura širokopojasnog pristupa internetu. Rezultat je to višegodišnjeg rada i pripreme projekta za prijavu na natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U izgradnju infrastrukture ulaže tvrtka OPTIX infrastructure d.o.o., a izgradnja se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) u iznosu od 3.942.871,36 EUR.

OPTIX je potpisao ugovore o sufinanciranju 17 projekata po provedenom natječaju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za dodjelu bespovratnih sredstava iz NPOO-a za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na područjima gdje nema dovoljno komercijalnog interesa za ulaganja. Riječ je o najvećem telekomunikacijskom projektu povezivanja ruralnih područja Republike Hrvatske infrastrukturom brzog pristupa internetu. Ukupna vrijednost projekta je veća od 200 milijuna eura.

Među spomenutim projektima je i PRŠI Zlatar koji obuhvaća 6.900 potencijalnih korisnika u „bijelim područjima“ u gradu Zlatar, te općinama Budinščina, Hrašćina i Konjščina.

OPTIX infrastructure d.o.o tvrtka je u vlasništvu Meridiam-a, francuskog investicijskog fonda s globalnom prisutnošću specijaliziranog za razvoj, financiranje i dugoročno upravljanje održivom javnom infrastrukturom.

Kućanstva i drugi korisnici će po izgradnji infrastrukture moći samostalno odabrati usluge telekomunikacijskog operatera kojeg žele koristiti, a sam OPTIX neće nuditi usluge u maloprodaji.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti