NAGRAĐENI SFEDREKI NAŠE ROMANTIKE

U sportskoj dvorani područne osnovne škole u Hrašćini  5. studenoga održano je ovogodišnje natjecanje „Babičini kolači“, manifestacija koju organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ u suradnji s općinom Hrašćina, iz koje je prošlogodišnja pobjednica Sanja Čačko. Natjecale su se 24 „babice“ za titulu najboljeg kolača. „Svečanom  martinjskom pitom“ pobijedila je Vesna Hršak iz Krapine, drugo je mjesto pripalo  Ivanki Hublin, a treće našoj sugrađanki Mirjani Štahan zvanoj Romantika. Sudjelovala je sa svojim sfedrekima čiji su sastojci nadjev od oraha, sa šamom, te tijesto od finoga brašna sa žutanjcima.

– Babice su i ove godine pokazale što pripremaju za svoje unuke i obitelji. Bilo je jako dobrih kolača, no morali smo odabrati najbolje. Ne gledamo samo izgled kolača, naravno da i kušamo, a nekad odvagnu i sastojci koje su babice  koristile u pripremi, te je li  su namirnice zagorskoga podrijetla, kako je kolač rađen i kako su došle do recepta – rekao je Branko Čukelj, predsjednik ovogodišnjega žirija. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti