NOĆNI USPON NA IVANŠČICU

Zlatarsko Hrvatsko planinarsko društvo „Oštrc“ poznato je po svojim planinarskim aktivnostima, a najnovija je – noćni uspon na Ivanščicu. Tridesetak planinarki i planinara u subotu, 18. veljače, okupilo se do predvečerja u planinarskoj kući na Majeru. A zatim su s vodičima, Robertom Matekovićem i Ivicom Hanžekom, krenuli prema vrhu najviše zagorske planine  (1060 metara). Vrijeme je bilo pravo zimsko. Sa snijegom i do 50 centimetara- kaže Ivica Hanžek, predsjednik HPD-a „Oštrc“.                

Prema vrhu Ivanščice penjalo se  preko Beliga, a do vrha se stiglo za sat i 45 minuta. Planinarilo se oko šest kilometra. Nakon odmora u planinarskom domu  na vrhu Ivanščice, gdje su zlatarske planinare dočekali prijatelji iz krapinskog PD-a „Strahinjčica“,  u 22 sata slijedio je povratak do polazišta. Premda je bila noć, dio sudionika pri spuštanju s vrha Ivanščice posjetio je ruševine Oštrcgrada, gdje su ih Marija Sambol i Marija Možar, lepoglavske planinarke i članice „Oštrca“ ,dočekale logorskom vatrom i okrjepom.

Kako kaže Ivica Hanžek, tijekom noćnoga uspona na Ivanščicu prohodalo se oko 14 km za tri i pol sata. Valja naglasiti kako je noćni uspon na Ivanščicu postao tradicionalan. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti