NOVA IZLOŽBA U ZLATARSKOJ GALERIJI

Tek što je zatvorena tematska izložba „Žene u naivnoj umjetnosti“, Galerija izvorne umjetnosti u petak, 16. listopada, ponovno otvara vrata. Zagrebačka slikarica Ludmila Milica Biželj odlučila je 30. samostalnu izložbu održati u zlatarskome izložbenom prostoru. Kako joj se bliži 85. rođendan odlučila se za retrospektivno likovno predstavljanje. Izložit će ulja na platnu, akvarele i radove u crtačkoj tehnici – lavirani tuš. Otvorenje će biti u 18 sati, a očekuje se da će izložbu otvoriti gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek. U glazbenom programu sudjelovat će sopranistica Margareta Mihalić, uz glasovirsku pratnju Svena Brajkovića.

Ludmila Milica Biželj rođena je 2. siječnja 1936. godine u Grabrovu Potoku nedaleko Kutine. Na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu diplomirala je 1966. godine “Likovne umjetnosti” u razredu profesora Mladena Veže. Godinama je djelovala kao nastavnica u Osnovnoj školi “Dr. Ivan Ribar” u Zagrebu (osamostaljenjem Hrvatske, škola je promijenila ime u OŠ Retkovec).

Centar za vizualnu kulturu mladih Saveza likovnih pedagoga Hrvatske, 1981. godine, dodjeljuje joj naziv “Zaslužni likovni pedagog Hrvatske” za zasluge i doprinos u unapređivanju nastave likovnog odgoja u osnovnim školama.

Do sada je izlagala na 29 samostalnih i 138 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Kanada, Ukrajina, Češka). Slike joj se nalaze u privatnim zbirkama i u nekoliko stalnih postava (Dom hrvatskih hodočasnika “Ivan Merz” u Rimu, dvorac Veliki Tabor, Galerija “Pliva” i dr.). Živi u Zagrebu gdje i danas aktivno djeluje i sudjeluje u nizu dobrotvornih akcija. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti