NOVI VELIKI USPJEH LANE PREIS

Na pozivnom međunarodnom turniru Britanskog teniskog saveza (LTA) u kategoriji do 12 godina, od 18.06 do 22.06. u Londonu nastupile su reprezentacije Češke, Slovačke, Nizozemske, Hrvatske i dvije britanske momčadi.

Kao prvakinja države i prva na rang listi HTS-a, Lana je uz Neru Tešankić i Chiaru Jerolimov predvodila ženski dio reprezentacije Hrvatske.

U prvom meču Lana je izborila pobjedu protiv Hannah Read (GB1) sa 7-6(1) 6:2, a zatim i u drugom meču protiv Sophie Devas (GB2) sa 3:6 6.4 6:3. Nakon pobjeda slijede porazi od najboljeg reketa Češke Magdalene Smekalove 6:3 2:6 6:0 i najbolje Nizozemke Rose Marie Nijkamp 6:3 6:3. Lana je turnir zatvorila pobjedom protiv najbolje Slovakinje Natalije Koppove 6:4 6:4.

Prema riječima Laninog trenera Branimira Krmpotića, Lanin razvoj i ispunjavanje ciljeva odvija se po planu, uz razvoj svih važnih sposobnosti i tehničko – taktičkih komponenata. U fokusu Laninog razvoja je stjecanje međunarodnog iskustva i afirmacija među najboljim vršnjakinjama u Europi. Ovaj rezultat, uz polufinale Croatia Cupa u Čakovcu, dokaz je da Lana itekako ima svoje mjesto u međunarodnoj teniskoj konkurenciji.

Velike čestitke Lani.

Odgovori

Dokumenti