OBAVIJEST O POČETKU PRIMJENE I IZDAVANJA E-RAČUNA

Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Narodne novine, br. 94/2018), u zakonske okvire Republike Hrvatske prenose se odredbe Direktive EU/2014/55 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014., kojom je uređeno elektroničko izdavanje računa u javnoj nabavi.

Zakonom se uvodi obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave od 1. prosinca 2018., te obveza izdavanja e-računa u postupcima javne nabave od 1. srpnja 2019. godine. Zakon se primjenjuje na račune koji su izdani na temelju ugovora o javnoj nabavi ili okvirnih sporazuma sklopljenih sukladno Zakonu o javnoj nabavi, ali i na račune koji su izdani na temelju ugovora odnosno narudžbenica proizašlih iz postupka nabave robe i usluga te provedenih projektnih natječaja. Ova obveza primjenjuje se na sve nabave roba, radova i usluga neovisno o vrijednosti nabave.

Sukladno navedenom, obavještavamo sve dobavljače koji Gradu Zlataru isporučuju robu, radove i/ili usluge, da za sve svoje isporuke počevši od 1. srpnja 2019. moraju izdavati isključivo elektroničke račune, u skladu s EU normom,  s obzirom da je nakon ovog datuma Grad Zlatar kao javni naručitelj obvezan račune zaprimati i plaćati isključivo u elektroničkom obliku (e-račun).

Svi računi koji nakon 1. srpnja 2019. godine pristignu u papirnom obliku ili putem maila u PDF formatu neće moći biti zaprimljeni i plaćeni, već će biti vraćeni kao neispravni. Račun poslan e-mailom u PDF formatu nema status elektroničkog računa. E-račun je račun koji je izdan, prenijet i zaprimljen u strukturiranom elektroničkom obliku pogodnom za automatsku i strojnu obradu, što je isključivo XML format računa.

Službena e-mail adresa za zaprimanje e-računa je: grad@zlatar.hr


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti