OBAVIJEST O PROPUSNICAMA

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 08. travnja 2020. godine donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je omogućeno da se na području hrvatskih županija uvede liberalniji sustav propusnica, odnosno, kojom se građanima dopušta kretanje bez propusnice između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu, a sve sa ciljem da im se olakša svakodnevni život.

Sukladno tome, Krapinsko – zagorska županija istog je dana predložila gradovima i općinama na području županije da zaključe sporazume, kojima bi se omogućilo navedeno liberalnije kretanje stanovništva, što su pojedine općine i gradovi i prihvatili.

No, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u subotu, 11. travnja 2020. godine izdao novu Uputu o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, kojom je određeno da se sporazumi mogu potpisati samo na temelju odluka predstavničkih tijela.

Iz tog razloga, sporazumi koje su potpisale jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije pa tako i Sporazum potpisan od strane Grada Zlatara i općina Mače, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica, Konjščina, Hrašćina i Budinščina više nisu važeći!

Sukladno navedenom, obavještavaju se građani Grada Zlatara kako i dalje mogu prometovati iz mjesta prebivališta, odnosno boravišta samo uz važeću propusnicu.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti