OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA KASTRACIJE

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka obilježava se ove godine 28.02.2023. Vjerujemo da je ovaj dan važan upravo za gradove i općine s obzirom na činjenicu da neželjeni psi i mačke, koje skrbnici napuštaju, padaju na teret i brigu lokalnim zajednicama.

Stoga bi lokalne zajednice trebale aktivno raditi na provedbi Zakona o zaštiti životinja, provoditi programe kastracije slobodnoživućih mačaka i financirati kastracije skrbničkih (vlasničkih) pasa i mačaka.

S obzirom na činjenicu da je kastracija najpovoljniji i najučinkovitiji način sprječavanja nastanka neželjenih pasa i mačaka, pozivamo vas da obilježite ovaj dan te važnost kastracije promocijom na vašim društvenim mrežama, edukacijom putem plakata u vašim općinskim prostorijama, distribucijom letaka o zakonskim obvezama skrbnika uz uplatnice za komunalne usluge, a najbolje upravo financiranjem kastracija.

Sve napuštene životinje moraju biti kastrirane, a za skrbničke (vlasničke) pse i mačke možete propisati obveznu trajnu sterilizaciju uz evidentirane izuzetke što je većina gradova i općina već učinila. Mogućnost i potreba financiranja kastracija pasa i mačaka poznatih vlasnika neovisna je o tome.  


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti