OBILJEŽAVANJE TJEDNA MOZGA

Premda će ovogodišnji, 22. godinu zaredom, Tjedan mozga , početi u Hrvatskoj 13. ožujka , u Krapinsko-zagorskoj županiji već je počeo. I to u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, u ponedjeljak, 27. veljače, zahvaljujući agilnosti Udruge žena u Zlataru . Udruga inače dobro surađuje s dr. Sanjom Kovačić, specijalisticom neurologije na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Vjerojatno i zbog toga što je dr. Kovačić svoju karijeru liječnice počela u ovdašnjoj ispostavi Doma zdravlja KZŽ i Zlatarščanima ostala u lijepome sjećanju. K tome, predsjednica zlatarskih žena je umirovljena glavna sredstva, Ana Kudelić. A dr. Kovačić uvijek je  nasmiješena, srdačna, susretljiva…što je i pridonijelo velikom odazivu na njezino predavanje o bolnim stanjima u neurologiji (glavobolje, migrene, bolovi u kralježnici…), njihovu dijagnosticiranju i liječenju.

Inače, Tjedan mozga je kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week. Svih minulih  godina težilo se upoznati širu javnost  sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću (Stoljeću uma). Nakon Zlatara, u Tjednu mozga održat će se niz aktivnosti u Bedekovčini, Zaboku, Donjoj Stubici i Mariji Bistrici. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti