OBILJEŽEN DAN GRADA

U subotu, 24. travnja, u dvorištu Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar prigodno je obilježen Dan Grada Zlatara. Svečanost se održala na otvorenom s manjim brojem uzvanika kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere. Gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek u prigodnom filmu podsjetila je sve prisutne na izvršene projekte i programe gradske uprave u proteklom razdoblju. Zahvalila se svim vijećnicima na kvalitetnoj suradnji kao i građanima na konstruktivnim prijedlozima i kritikama te aktivnom participiranju u gradskim aktivnostima. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je u vrlo kratkom razdoblju Grad Zlatar od „grada slučaja“ postao grad s progresivnim pokazateljima razvoja i napretka te stabilnih financijskih prilika. Na kraju svečanosti gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek uručila je zaslužnim građanima priznanja.

Svečanost je nastavljena u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar gdje je otvorena izložba slovenskog slikara Benjamina Žnidaršiča. Pozivamo sve građane Grada Zlatara da posjete izložbu te također mogu prisustvovati virtualnoj izložbi dječjih likovnih radova „To je moj zlatarski kraj“ na mrežnoj stranici POU dr. Jurja Žerjavića.

U nedjelju je u Parku hrvatske mladeži održano svečano darivanje novorođenčadi. Gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek je zajedno sa zamjenikom gradonačelnice Stanko Majdakom darovala roditelje naših 51 mališana rođenih u protekloj godini, a sveukupno 153.000,00 kn. Naglasila je kako je budućnost grada upravo u mladima i mladim obiteljima te upravo na ovom mjestu novouređenog parka s dječjim igralištem se želi poslati poruka grada otvorenog za sve mlade koji ima zdrave temelje daljnjeg razvoja jednog lijepog i modernog grada.

  


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti