OBILJEŽEN TENISKI JUBILEJ

Prigodnom svečanošću u subotu, 9. srpnja, u predvorju zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića obilježen je vrijedan sportski jubilej – 100. godina teniskog sporta u Zlataru. Na to nas je podsjetio Športski teniski klub Zlatar, koji je također podsjetio na svoju obljetnicu, 15 godina obnovljenoga tenisa u Zlataru.

Na jubileje je podsjetila prigodna izložba fotografija i dokumentacije. O općoj povijesti teniskoga sporta govorio je ravnatelj škole, prof. Marijan Posarić. Valja se podsjetiti kako je obnovi teniskoga sporta u Zlataru u mnogome pridonio jedan od prijašnjih ravnatelja, pok. prof. Emil Šredl koji je, uz odobrenje osnivača odnosno Krapinsko-zagorske županije, entuzijastički krenuo u gradnju dva teniska terena na školskoj livadi između sportske dvorane i dječjeg vrtića, o kojima danas skrbi Športski teniski klub Zlatar čiji je predsjednik, Krešimir Klemar, govorio o povijesti kluba.

-Teniski klub u Zlataru osnovan je 1922. godine, a osnivači (i prvi tenisači) bili su Zvonimir Ferić i Đuro Frntić, a pokrovitelj je bio pl. Rauer. Iste godine zlatarski teniski klub bio je primljen u članstvo Jugoslavenskog teniskog saveza i to kao sedmi po redu, odmah iza šestero osnivača Saveza. Zlatarski tenisači ostvarivali su zavidne rezultate u muškoj i ženskoj konkurenciji, sve do prestanka  teniskih aktivnosti 1941. godine – kazao je Klemar.

U povodu jubileja prije podne na teniskim je terenima održan tzv. Dječji dan . Kroz projekte besplatne škole tenisa, u organizaciji  Hrvatskog teniskog saveza i Teniskog saveza KZŽ, osnovne teniske igre upoznalo je više od 300 učenika i djece iz vrtića. Zapažene teniske rezultate ostvarili su mladi zlatarski tenisači i tenisačice i na Tennis Europe natjecanjima, dok je seniorska momčad redovito nastupala u 3. ligi – Središnja Hrvatska. Rezultate su pratila i priznanja i danas je ŠTK Zlatar najuspješniji teniski klub  u Krapinsko-zagorskoj županiji , što su naglasili i gosti u svojim pozdravnim riječima:glavni  tajnik Sportske zajednice KZŽ Branko Piljek, Vladimir Jovanoski, izvršni  direktor Hrvatskog teniskog saveza, dopredsjednik Izvršnog odbora Sportske zajednice KZŽ Saša Kundih i predsjednica Gradskoga vijeća Zlatara Danijela Findak. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti